RESULTADOS GALEGOS PC ESCOLAR E MÁSTER, LANZAMENTOS LONGOS E MARCHA

Fin de semana con tres campionatos galegos: os de pista cuberta en idade escolar e máster, o de lanzamentos longos sub23 e absoluto e o de marcha absoluto en ruta.

O Campionato Galego sub10, sub12 e sub14 de Pista Cuberta contou cunha nutrida representación ourensanista e obtivéronse os seguintes postos de podio:

Marta Domínguez Diéguez 3ª altura sub10 (0.94)
Yago Val Viqueira 2º pértega sub14 (1.60)
Usúe Bernárdez Jares 3ª peso sub14 (7.93)

No mesmo campionato pero en categoría máster, tamén foi ampla a participación e se obtiveron bastantes medallas. Destacaremos os 11.59 de Sergio Herrería en triple salto (2º M45) os 5:33.18 de Sonia Teijeiro nos 1.500 (1ªF50), os 10:30.00 de Begoña Domínguez nos 3.000 (1ªF35) así como os 11:46.09 de Ana Isabel Soutullo na mesma proba (1ªF40), e os 7.96 de Emilia Mesa en peso 3kg (1ªF70). Quen logrou a mellor marca porcentual das obtidas polo Club foi Saturnino González nos 3.000 (1ºM60) cun rexistro de 10:21.26.

No Campionato Galego de Lanzamentos Longos tivemos 3 representates: Ana Arranz, Blanca Pereira e Hugo Fernández. Blanca Pereira obtivo a medalla de prata cun mellor lanzamento de 50.56 metros.

Finalmente, no Campionato Galego de Marcha en Ruta foron 5 persoas as representantes do Club Ourense Atletismo, ben repartidas polas diferentes categorías. Destacamos a vitoria de Soledad Pousa en F50 e o segundo posto de María Grande en F45.